23.09.2020

Haulotte opens new HQ complex

Haulotte has officially moved into its new headquarters after holding an opening ceremony and welcoming 350 employees to the town of Lorette to look it over.
The new Haulotte headquarters

Following 17 months of construction - see: Haulotte HQ foundation laying - the new three storey complex has been designed by architectural practice Eutopia on a 7.5 acre site alongside the A47 Autoroute and has been designed to offer employees a quality of life at work. The complex comprises three buildings which have been named: ‘Europe-Africa’, ‘Americas’, and ‘Asia-Pacific’, reflecting the company’s worldwide activities. Connected by a large glass roof and walkways, the buildings offer bright interior spaces with areas designed for interaction that encourage collaborative work in state of the art thermal and acoustic comfort. A business centre is designed to receive customers and host training courses as part of the new ‘Haulotte Academy'. Finally, and possibly most importantly is the canteen, or rather restaurant, ‘Le Bistrot’, where the chef will work with local producers.
Some views of the new facility

The entire complex has been designed to be as environmentally friendly as possible, and includes electric vehicle charging stations in the car park. Adjacent to the complex, a 2,500 square metre covered space is dedicated to innovation and prototype development, alongside a showroom for customers and employees.
The prototype and development building

The new showroom

Chief executive Alexandre Saubot said: “The new headquarter are an important investment that opens a new era in Haulotte’s history. This new step is part of the transformation of our group to provide a head office that reflects its values and strategy.”

Chief operating officer Patrice Métairie, who managed the project, added: “Architecture and the work environment strongly influence our ways of working and collaborating, but also our creativity and commitment, and therefore our collective performance. It is to meet these challenges, and in line with our values, that the working environment was designed and created by our employees, for our employees.”

Comments

This website is using cookies to provide an optimised user experience. By continuing you are agreeing to the use of cookies. More Info
OK